9.02.2013

Andra helgen i Lund.


I fredags åkte Kitty & Lisa till Malmö för att möta våra Skurupboys (Eliott och Liam) och jag var ensam och miserabel. Tog egopics och postade på Instagram med texten om att behöva någon att krama. Exakt så jag kände.

Till slut ryckte jag upp mig. Tog på mig Musse Pigg-strumporna och begav mig.

För ett stopp i en liten park nära oss där jag åt min burk majs. Haha.

Åkte till ett regnigt Malmö och mötte upp de här och de andra 2 som åt kebabrulle på en parkbänk.

Jag tog med dem till Jetzt, en bar vid Möllan.

Där drack vi öl och pratade/lekte lekar/var på konstigt humör

Sen gick vi till Debaser. Köpte mer öl, låg i soffor, skrattade och blåste hubba bubba.


På lördagen åkte jag till Malmö igen för att gå på Ikea med mina fina farföräldrar. Åt laxwraps och köpte galgar/pallar/vattenglas.

Fick med mig varma kanelbullar och åkte hem med dem till Eliott och Lisa. Vi hade ultimata myset med kaffe, bullar, gitarrspel och gos.

De här två är så himla bra ihop <3 Sen är det ju såklart lite påfrestande att vara nybliven singularis och hänga med cirka världens bästa par. De kramas och jag gråter lite, ungefär. Lisa lutar sin axel mot min och jag får prata lite om saknaden. Sen är det bra igen.

Det klarnade upp och vi begav oss in till stan.

Med tillskott av Nilla (till vänster). Drack en öl, åt falafel och sen skulle de andra fortsätta men jag köpte godis och gick hem och kollade på OC i min säng. Kände mig rationell och undrade vad som hänt med känslostyrda My.

Igår morse när jag vaknade efter cirka 12h sömn hade de gjort pannkakor.

Hörni. Jag är ledsen. Ringde Johanna igår och ventilerade och hon sa precis de rätta sakerna så nu känns det bättre. Men jobbigt är: Elias ett halvt jordklot bort, känslan av ensamhet, icke-bekräftelse, teaterdrömmar, framtidsvåndan, en liten liten stad, brist på vännerna & familjen och självföraktet som kommer tillbaka mycket ovälkommet.

Idag börjar jag plugga engelska här. (En kurs bara). Det känns läskigt (1. jag tycker engelska är läskigt. 2. UPPROP - need I say more?) men peppat. Ska bli kul med rutiner och förhoppningsvis nya kompisar.

8 kommentarer:

  1. My, du verkar vara en sjukt härlig människa! Plus att din blogg är bäst.

    SvaraRadera
  2. Kör hårt, finis! Du är bäst och stark som få!

    SvaraRadera
  3. Åh, du ska veta att det blir bättre. Det BLIR det. Världens klyscha, men så sann. Jag känner inte dig, är bara en bloggläsare såhär på håll. Det är banne mig inte lätt att komma till en ny stad där man inte känner så många. Tro mig, jag vet känslan. Jag kände INGEN förutom min några få när jag kom till den stad jag är i nu (är också sthlmare i grund och botten). Det bästa är att... man kan alltid återvända till det man är ifrån. Om en vecka, om ett år. Jag tycker att du är modig. Det löser sig, allt! Kramis

    SvaraRadera
  4. Hej! Har aldrig kommenterat på en blogg tidigare (så det här känns lite knäppt) men kände att jag var tvungen att göra det nu, trots att jag besökte din blogg för första gången för bara någon dag sedan. Jag gick engelskakursen på Lunds Universitet i våras (faktum är att jag ska springa ner och sälja delar av min kurslitteratur till någon i din klass om ett litet tag) och jag kan berätta att du inte har något att oroa dig över. Här är lite saker som kan vara bra att veta:

    - Grammatikläraren är fett finurlig (på ett roligt sätt) och man vet aldrig var man har honom (du kommer förstå vad jag menar), förutsatt att du har samma lärare som jag hade (han hade glasögon och såg finurlig ut)
    - Litteraturdelen var den bästa delen (tyckte jag) och gick i princip ut på att sitta i cafeterian och dricka te och diskutera/analysera böcker på engelska + läraren var väldigt snäll/uppmuntrande. TIPS: Börja översätt orden i litteraturböckerna så snart som möjligt (trust me) för de innehåller många kluriga ord.
    - Du behöver inga av extraböckerna som står på litteraturlistan. Köp bara de obligatoriska (det gjorde jag och det gick bra iallafall)!
    - Kursen är ganska stressig, men det är väldigt lätt att anpassa eller skjuta upp delar av den som man känner att man inte hinner med för stunden, och de som jobbar där är väldigt hjälpsamma.

    PS 1. Har en heltäckande/överblickande sammanfattning av historiedelen av engelskakursen, kan skicka den till dig om du vill! Tror att den kan vara till hjälp (med tanke på att ni kommer ha Englands historia från 3000 f.Kr till nu, och tro mig, det är MYCKET fakta + många kungar som heter något med William/Henry/Edward)
    PS 2. Om du inte har varit i Botaniska trädgården ännu, så borde du gå dit så snart som möjligt (det är jättefint där nu) :)

    Haha, förlåt för min långa första-bloggkommentar-någonsin, men hoppas att det känns lite bättre nu iallafall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack SNÄLLA för denna helt UNDERBARA kommentar.
      Så himla roligt för övrigt för redan första dagen så *föll jag* för grammatikläraren. Vet dock inte om han har glasögon... Men det är säkert samma.
      Alltså åh så bra tips. Tack tack tack!

      Jag tar mer än gärna emot sammanfattningen. Har min första historieföreläsning idag faktiskt!
      Tack igen! <333333

      Radera
    2. Ingen fara alls!! Haha jag tänkte faktiskt på det sen, han hade kanske inte glasögon trots allt, det var nog bara jag som fick för mig det nu i efterhand. Mats heter han i alla fall! Till vilken mailadress vill du att jag ska skicka sammanfattningen? :)

      Radera
    3. Ja Mats!! mypersson@live.com
      Tack!

      Radera
  5. då kommer du också vara på sol ju! vet inte om du fått info om det, men HTS (kåren för humaniora och teologi) har massa novischaktiviteter, på http://www.hts.lu.se/novisch2013/ kan man läsa om det på + anmäla sig, det har jag gjort iallafall i hopp om att träffa lite nya o roliga människor! :))

    SvaraRadera