12.17.2012

min helg.

Fredag.

Jag tänder levande ljus i hela köket, dansar till In the stone och skivar palsternacka rödbeta morot i jämna skivor. Ringlar olivolja pinjenötter houng och smular chévre. Kollar på klockan var femte minut.



Han kommer innanför dörren 20:19 och jag kysser honom snabbt och dansar in till köket till Boogie wonderland. Han skrattar, säger My, du är knäpp.

Vi äter middag, pratar om framtida yrken och jag säger jag tror på dig så himla mycket, ja ja ja! Av någon anledning hamnar jag på golvet och vi skrattar bubblandes och kramas och skrattar mer. (Min lärare sa idag att man blir yngre när man är förälskad; jag tänker ja det blir man, man blir en flamsig lycklig kärlekstok) Vi är flamsiga lyckliga kärlekstokar.

Vi poppar popcorn, äter glass och kollar på Narnia. Efter filmen kollar jag på disc 2: om filmen och är fascinerad. Vänder mig om, säger Elias är inte detta sjukt spännande? Han, blundandes, mumlar jooo...
Så vacker när han sover.

Lördag.

Hänger ljus i skolan med klasskompisar. Vi blir frustrerade på sladdkaos och tunga lampor och någon säger vi går ju fan teater, inte teknik. Jobbar som nissar i tomtens verkstad, vevar upp lamporna i takt och jag flämtar JARRÅ. Tänker trots stressen att jag är så glad för den här klassen och den här linjen.



Fikar med en ny vän. Pratar om olika relationer, slås om igen om hur klok hon är och hur roligt det är att lära känna nya människor, som man dessutom fattar tycke för. Skrattar och blir bjuden på en mäktig chokladboll. Tunga snöflingor dalar ner från himlen utanför fönstren.

Blir utelåst, skriker i trapphuset, går hem till vänner i närheten, arg arg arg. Får det inte ur systemet. Kommer hem. Äter varma koppen. Får det fortfarande inte ur systemet. Frustration. Tårar. Panikledsamhet. Någon håller för öronen, den andra skriker. Tar mig i kragen (klänningen), sminkar över rödflammiga kinder, viskar vi hörs sen okej? älskar dig och försvinner ut i slasket.

Möter en gammal vän jag inte sett på länge, pratar om PMS och förväntningar. Hamnar på en bar, tar igen, diskuterar människor och framtida resor. Lyckas förtränga den senaste timmans gråt och är plötsligt glad och bubblig igen.

Åker på 18årsfest med rosa tema. Förvirring, lågstadiebästisar och första pojkvänner. Är malplacerad med mina gubbskor bland alla höga klackar. Dansar ändå och är lost men glad. Har viktiga samtal, skriver meddelanden på väggen. Dansar, skrattar och äter cupcakes under en jättelik discokula.



Söndag.

Dunkande huvud, gammalt lösögonfranslim som klibbar och planerande av produktionsvecka i skolan. Trötta, knäppa idéer.

Åker till morföräldrar i lägenheten med tavlor på varje kvadratcentimeter av väggarna. Äter fiskgratäng och avokado med skagenröra och lussebullar och är trött men glad med en fin pojkvän och fina morföräldrar. Kollar på gamla bilder, pratar traditioner & barndom och diskuterar politik.

Åker hem. Äter glass i sängen framför gossip girl. Tänder rökelse, sätter upp bilder på väggen och skriver dagbok på golvet. Somnar alldeles. för. sent.

1 kommentar:

  1. Åh, fredagstexten får mig helt varm inombords. Hur kan du skriva så fint? Jag verkligen ser allting framför mig och det är så hjärtligt och kärleksfullt och fantastiskt..

    Sedan blir jag lika rörd igen, tihi, alltid lika mysigt att läsa om sig själv. Dock verkar du haft lite besvärligheter innan festen, fy.. Utelåst? Förstår att det kan förstöra ett humör. Låter lite som bråk, jag hoppas att ni kunnat tala ut och lösa det helt...

    SvaraRadera