11.30.2012

Göteborg pt. 1

Hej alla glada! (Och ledsna, arga, trötta, lyckliga...vad ni nu är)
Här ligger jag i min säng på en vind i ett gult trähus i Göteborg. Mår så himla bra och Göteborg har hittills varit alldeles megabra. Tänkte visa er lite hur det sett ut:

TORSDAG
IMG_5578IMG_5581

Kom fram tidigt (vi hade gått upp 05 för att ta tåget från stockholm 06:10!!!) och tog obligatoriska *Framme!*-bilder. Var glada över gratis kaffe och alla spårvagnar. Jag älskar spårvagnar.

IMG_5584

Vi hoppade på vagnen (det är tydligen förkortning för spårvagn) som skulle ta oss till vårt hem denna helg. En familjeväns syster bor nämligen i ett dömysigt hus här i Göteborg där vi får övernatta och så. Så HIMLA snällt.
Vi åkte förbi pastellfärgade hus och så var vi framme...

IMG_5586

Här bor vi! Vi mötte Tinna, som hon heter, och blev varmt välkomnade.

IMG_5588

Vi huserar i världens mysigaste lilla vindsrum med tyg på väggarna och två låga sängar format till ett L. Maria hade sovit alldeles för lite under natten och tog en nap medan jag underhöll mig med att skriva årsresumé och läsa manus.

IMG_5592

Efter sömn och lite piff åkte vi till stan.

IMG_5595

Märklig byggnad som vi gissade var en gymnasieskola.

IMG_5596

SALLADSBUFFÉ! Det var fantastiskt, faktiskt. Allt jag tycker om ungefär (hummus!!!) för 50 kronor.

IMG_5599
IMG_5606

Så promenerade vi omkring och hamnade på ett mysigt musikcafé där vi fikade kaffe och kärleksmums för 15 kronor samt kollade på LP-skivor.

IMG_5615

På kvällen var vi på ett event i en galleria. Kollade i butiker, drack något glas vin, åt chokladtryffel (ååå, chokladtryffel...) & nudelsoppa samt träffade trevliga göteborgare. Det är ingen fördom att göteborgare är trevliga, de är verkligen det (haha), och tydligen låter vi stockholmare extremt dryga :( (kanske ingen nyhet).

FREDAG
IMG_5618

I morse vaknade vi upp utvilade och tog oss till Valand för att göra det vi åkt hit för: gå på öppet hus på Högskolan för Scen & Musik. Vi fann en bild på vår teaterlärare på väggen. Vilken babe va?

IMG_5620
IMG_5621

Vi var på roliga workshops och intervjuade en lärare.

IMG_5624

Sen kom vi ut i eftermiddagsskymningen. Himlen var vacker och spårvagnsledningarna såg ut som ett tak.

Nu ligger Maria och kollar på Vänner och vi skall snart äta middag med Tinna och hennes son Melker. Ikväll blir det förhoppningsvis dans med nyfunna vänner! VARMA VINTERKRAMAR TILL ER ALLA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar